Objavljeno 18. srpnja 2023.

Glavna uprava za komunikacijske mreže, sadržaj i tehnologiju (DG CNECT) organizira webinar za informativnu medijsku industriju i druge dionike aktivne u medijima kako bi objasnio nedavno objavljene pozive na podnošenje projektnih prijedloga.

Cilj je triju različitih poziva poduprijeti medijski pluralizam, prekograničnu suradnju i pristup ljudi informacijama.

Prvi poziv u vrijednosti usmjeren je na uspostavu ili proširenje europskih medijskih centara, primjerice virtualnih ili fizičkih prekograničnih redakcija. Podupirat će razvoj zajedničke uredničke produkcije i zajedničke ponude sadržaja o europskim poslovima, na nekoliko jezika, između različitih medijskih organizacija diljem Europe, uz potpuno poštovanje uredničke neovisnosti.

Rok za prijavu je 25. rujna 2023. godine.

Poziv na europske medijske platforme pomoći će medijskim organizacijama da povećaju svoj doseg, a cilj mu je potaknuti proizvodnju inovativnog informativnog sadržaja s pomoću alata koji upotrebljavaju tehnologije kao što su umjetna inteligencija, web3, lanac blokova, kao i sofisticirane tražilice i algoritmi za preporuke sadržaja.

Rok za prijavu je 18. listopada 2023. godine.

Treći poziv pomoći će u stvaranju europskog portala za streaming koji će ljudima olakšati pristup raznolikom sadržaju koji pružaju javne i privatne radiotelevizije. Također će koristiti alate umjetne inteligencije i pripremiti teren za impresivnija i zajednička iskustva gledanja.

Rok za prijavu je 30. rujna 2023. godine.

Informacije o webinaru:

  • Nije potrebna registracija.
  • Vrijeme: 19. srpnja 2023. godine od 11h do 12h30.
  • Događaj možete pratitive na Webexu.
  • Slajdovi kao i snimka webinara bit će dostupni na istoj stranici.

Više informacija dostupno je OVDJE.

 

 

Print Friendly, PDF & Email