Objavljeno 23. veljače 2022.

U utorak, 22. veljače 2022. godine u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, održana je konferencija „Digitalna Europa – konferencija mladih o Sigurnosti rada na Internetu i online nastavi“. Konferencija je održana u suradnji s Europe Direct Čakovec, a prisustvovali su joj učenici i profesori Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec te Srednje škole Čakovec.

U okviru programa konferencije bilo je riječi o stvaranju sigurnog virtualnog okruženja te dostupnosti kvalitetnih internetskih sadržaja, a predstavnica udruge Suradnici u učenju Gordana Lohajner prisutnima je prezentirala o sigurnosti rada na Internetu te prednostima i nedostacima istog. Učenici iz škola koje su prisustvovale konferenciji također su se aktivno uključili prezentacijama o iskustvima rada u online nastavi.

Na kraju događanja zaključeno je kako održavanje nastave u online okruženju ima svojih prednosti, ali i nedostataka, koji se zajedničkom suradnjom mogu otkloniti.

Nakon održane konferencije sudionici su razgledali Eko muzej „Međimurje malo“ koji se nalazi u Međimurskoj palači turizma i prvu znanstveno-istraživačku ustanovu u Međimurskoj županiji – Metalsku jezgru.

Print Friendly, PDF & Email