Objavljeno 21. studenoga 2022.

Dana 21. studenoga 2022. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac održana je primopredaja donacije hrvatsko-ukrajinskih rječnika namijenjenih školama koje su izradili Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Europe Direct Zadar u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj i Veleposlanstvom Ukrajine u Republici Hrvatskoj.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct centara u RH a ovoj inicijativi priključio se zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom kako bi pomogao u sporazumijevanju ukrajinskim učenicima koji se u ovom trenutku nalaze na području Koprivničko-križevačke županije.

Primopredaji hrvatsko-ukrajinskih rječnika prisustvovali su zamjenik župana, a ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić, voditeljica Europe Direct KKŽ Marina Šandor Krznarić, predsjednica Crvenog križa KKŽ Đurđica Trbus, predsjednica GDCK Đurđevac Dubravka Jaković, ravnatelj OŠ Molve Ivan Jaković, ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović, ravnatelj Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Tomislav Ostojić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, referent za poslove zaštite i spašavanja u Koprivničko-križevačkoj županiji Krešimir Škvorc te članovi GDCK Đurđevac.

Ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić naglasila je kako je Razvojna agencija PORA KKŽ od 2021. godine i Europe Direct centar Koprivničko-križevačke županije, osnovan od strane predstavništva Europske Komisije u Hrvatskoj s ciljem promicanja vrijednosti i načela Europske unije te približavanja Europe građanima. Cilj primopredaje hrvatsko-ukrajinskih rječnika je olakšavanje boravka i školovanja ukrajinske djece u Hrvatskoj.

Hrvatsko-ukrajinske rječnike preuzeli su ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja đurđevačke Podravine u ime ukrajinskih učenika koji polaze nastavu u njihovim školama.

Print Friendly, PDF & Email