Objavljeno 7. studenoga 2022.

Dani obrazovanja o klimi 2022. u organizaciji Europske komisije održat će se na internetu od 7. do 9. studenoga, i to na temu „Zajednički kreirajmo kurikulum učenja o otpornosti na klimatske promjene”. Svaki će se dan usredotočiti na posebnu temu povezanu s pitanjem kako sustavi obrazovanja i osposobljavanja mogu doprinijeti uspješnijoj borbi protiv klimatskih promjena. Široka zajednica dionika u području obrazovanja raspravljat će o sljedećim trima temama: izazovima klimatskih promjena, rješenjima za zeleno obrazovanje te o inovativnim provedbenim mjerama. Cilj je ove otvorene konferencije udružiti snage kako bi se utvrdili najhitniji izazovi uzrokovani klimatskim promjenama i načini na koje sektor obrazovanja i osposobljavanja može pomoći u njihovu rješavanju.

Mariya Gabriel, povjerenica Komisije za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: „Potrebna nam je snažna društvena predanost kako bismo ostvarili ambiciozne ciljeve u kontekstu prijetnji koje predstavljaju klimatske promjene. Važno je ojačati veze između obrazovanja i znanosti putem naših škola i sveučilišta – uz sudjelovanje nastavnika, studenata i građana. Dani obrazovanja o klimi idealan su okvir za raspravu i pronalaženje inovativnih i zelenih rješenja kako bi se budućim generacijama osigurala budućnost otporna na klimatske promjene.

Dane obrazovanja o klimi pokrenula je Koalicija obrazovanja za klimu, jedna od brojnih tekućih mjera Komisije kojom se doprinosi zelenoj tranziciji i ostvarenju europskog prostora obrazovanja. Vizija europskog prostora obrazovanja jest postizanje uključivog, visokokvalitetnog i održivog europskog prostora za učenje do 2025.

Za više informacija o programu (na engleskom jeziku), kao i za prijavu na samu konferenciju otvorite ovu poveznicu.

Print Friendly, PDF & Email