Objavljeno 21. listopada 2021.Covid cjepivo

Povjerenica Kyriakides sutra će se u Zagrebu susresti s ministrom zdravstva Vilijem Berošem. Glavne teme bit će strategija EU-a za cjepiva i provedba nacionalne kampanje cijepljenja u Hrvatskoj, kao i daljnji koraci u vezi s prijedlozima u okviru Europske zdravstvene unije i europskog plana za borbu protiv raka. Nakon sastanka uslijedit će posjet punktu za cijepljenje i Zavodu za onkologiju u Klinici za dječje bolesti.

Uoči posjeta povjerenica za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides izjavila je:

Strategija EU-a za cijepljenje zajednički je pothvat Europske komisije i država članica te je odličan primjer snage i učinkovitosti europske solidarnosti. S obzirom da se rast broja cijepljenih usporava u Hrvatskoj i diljem Europe, ulazimo u ključnu fazu u našim kampanjama cijepljenja.

Zima je iza ugla, ponovno se pojavljuju drugi respiratorni virusi te je ključno da nijedna država članica ne bude zapostavljena te da u Europi ne preostane necijepljena skupina građana. S obzirom na to da je postotak cijepljenog odraslog stanovništva ispod 55 %, Hrvatska mora povećati napore u pogledu cijepljenja kako nam se približava zima. Poruka je jasna, cijepljenje jest i bit će naše najsnažnije oružje protiv COVID-a. Radujem se raspravi o tome kako EU može dodatno poduprijeti provedbu hrvatske nacionalne kampanje cijepljenja.

Sutrašnje aktivnosti dio su aktualnih napora Komisije i predanosti povjerenice Kyriakides podupiranju uvođenja nacionalnih kampanja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u državama članicama.

Print Friendly, PDF & Email