Objavljeno 29. rujna 2022.

Komisija je danas objavila treći skup poziva na podnošenje prijedloga u okviru programa Digitalna Europa, u vrijednosti od 200 milijuna eura, u okviru programa rada za razdoblje 2021. i 2022. Prethodni pozivi bili su objavljeni u studenome 2021. i veljači 2022.

Pozivi su otvoreni poduzećima, javnim upravama i drugim subjektima iz država članica EU-a, zemalja EFTA-e/EGP-a i pridruženih zemalja. Ta će sredstva iznositi 170 milijuna EUR za podatkovne prostore, razvoj platforme za umjetnu inteligenciju kako bi se poduzećima i javnim upravama omogućio jednostavan pristup pouzdanim alatima umjetne inteligencije u Europi, za infrastrukturu oblaka na rubu mreže te za ulaganja u specijalizirane obrazovne programe u području naprednih digitalnih tehnologija. Rok za prijavu ovih poziva je 24. siječnja 2023.

Novi poziv otvoren je i za europske digitalne inovacijske centre, pri čemu se ovdje radi o dodatnih 30 milijuna EUR. Centri smješteni diljem Europe podupirat će privatna poduzeća, uključujući mala i srednja te novoosnovana poduzeća kao i javni sektor u njihovoj digitalnoj transformaciji. Rok za ovaj poziv je 16. studenoga 2022. Više informacija o podnošenju zahtjeva za bespovratna sredstva za te pozive na podnošenje prijedloga dostupno je na ovoj poveznici. Daljnji pozivi u okviru programa rada za razdoblje 2021. i 2022. bit će objavljeni u nadolazećim tjednima.

Print Friendly, PDF & Email