Objavljeno 25. studenoga 2021.Winners of the EU Prize for Women Innovators 2021

Na samitu Europskog vijeća za inovacije u Bruxellesu Europska komisija proglasila je pobjednice ovogodišnjeg natječaja za nagradu EU-a za inovatorice. Nagrada se dodjeljuje najdarovitijim poduzetnicama iz cijelog EU-a i zemalja pridruženih programu Obzor Europa, koje su osnovale uspješna poduzeća i uvele svoje inovacije na tržište. Financira se iz sredstava Obzora Europa, a za organizaciju natječaja zadužena je Izvršna agencija za Europsko vijeće za inovacije i MSP-ove (EISMEA).

Ovo su pobjednice, koje je odabrao žiri sastavljen od neovisnih stručnjaka:

  • Merel Boers iz Nizozemske: suosnivačica i glavna izvršna direktorica NICO-LAB-a, poduzeća koje nudi najsuvremeniju tehnologiju koja liječnicima pomaže poboljšati hitnu medicinsku pomoć.
  • Mathilde Jakobsen iz Danske: suosnivačica i glavna izvršna direktorica Land-a, digitalne platforme koja skraćuje i digitalizira lanac opskrbe prehrambenim proizvodima, čime se osigurava jednostavan pristup kvalitetnoj hrani.
  • Daphne Haim Langford iz Izraela: suosnivačica i glavna izvršna direktorica Tarsier Pharme, poduzeća koje razvija revolucionarne medicinske proizvode za terapiju i liječenje autoimunih bolesti i upala očiju.

Više informacija dostupno je ovdje

Print Friendly, PDF & Email