Objavljeno 3. svibnja 2022.

Europska godina mladih 2022. u središte pozornosti stavlja mlade osobe te im širom otvara europsku pozornicu za iznošenje mišljenja i ideja čija će realizacija Hrvatsku i Europu učiniti boljim mjestom za mlade.

Na interaktivnoj karti događanja Europskog portala za mlade moguće je prijaviti događanja te europskoj i globalnoj publici kroz različite informativne i kreativne aktivnosti predstaviti razmišljanja o poboljšanju uvjeta za mlade, njihovih vještina i postignuća. Do sada je na interaktivnu kartu upisano čak 101 različito događanje diljem Hrvatske.

Sudjelovanjem u projektu Europske godine mladih (EYY) se doprinosi poboljšanju mogućnosti za mlade diljem Europe, povećava dodatna vidljivost uz umrežavanje i rast stvaranje novih prilika i to:

  • isticanjem ključne uloge uključivanja mladih u nepovoljnijem položaju bilo zbog svog zdravstvenog i socijalnog statusa i/ili podrijetla u korištenje dodatnih mogućnosti za obrazovanje, osposobljavanje te druge programe za mlade;
  • osvješćivanjem mladih o tome što EU i sve države članice mogu ponuditi da im pomognu;
  • pomaganjem mladima da postanu aktivniji i angažiraniji pokretači promjena;
  • vođenjem računa o ujedinjavanju mladih oko relevantnih tema;
  • poticanjem mladih na istup kako bi se omogućilo stvaranje konkretnih rješenja usmjerenih na mlade;
  • uključivanjem mišljenja mladih u relevantne politike i inicijative, a koje utječu na budućnost mladih.

Europska godina mladih želi ostvariti održive dugoročne ciljeve čiji će se utjecaj osjetiti daleko i nakon 2022. godine. Projekt će na taj način potaknuti sve svoje partnere na nastavak snažnijeg zajedničkog rada, no više usmjerenog na mlade i donošenje politika vezanih uz mlade.

Više informacija o navedenom dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email