Objavljeno 24. lipnja 2024.

Glavna uprava za pismeno prevođenje i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj pozivaju srednjoškolske nastavnike na sudjelovanje na Festivalu jezika. Drugo izdanje Festivala održat će se 27. rujna 2024. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu od 11 do 19 sati.

Prošlogodišnji festival obilježen je brojnim zanimljivim predavanjima, radionicama i kvizovima. Kao novost ove godine, sudionici će imati priliku doprinijeti raznolikom programu koji seže od lingvističkih radionica do književnih rasprava.

Doprinesite programu te posjetiteljima ponudite što je više moguće raznovrsnih, zanimljivih i poučnih sadržaja. Dobrodošle su sve teme koje se dotiču jezika, dijalekata, narječja, jezičnih pravila, zatipaka i jezičnih zavrzlama, od književnosti do poezije, od njihova nastanka i povijesti do oblika upotrebe, u svim njihovim aspektima, bilo za široku publiku ili nastavnike i učenike srednjih škola, uključujući predavanja, kratke tečajeve, kvizove.

Sadržaje mogu organizirati i voditi nastavnici ili učenici.

Ako vas zanima sudjelovanje na Festivalu, obavijestite organizatore o tome do 1. kolovoza 2024. godine s nazivom, kratkim opisom i trajanjem (30 – 60 minuta) sadržaja. Festival je također moguće posjetiti s razredom, dok god svoj posjet prijavite do 15. rujna 2024. godine

Za sva dodatna pitanja i informacije obratite se na DGT-ZAGREB@ec.europa.eu.

Dodatne informacije o Festivalu i prijavama bit će objavljene na mrežnim stranicama Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Print Friendly, PDF & Email