Objavljeno 18. rujna 2023.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koji se održava svake godine od 16. do 22. rujna Koprivničko-križevačka županija, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Europe Direct Koprivničko-križevačke županije u okviru projekta Zdravi, aktivni i online organiziraju Edukativnu tribinu i šetnju za sve zainteresirane građane koja će se održati 21. rujna 2023. godine (četvrtak) od 11,00 sati do 12,00 sati u Koprivnici.

Kako bi se obilježila ova europska inicijativa u okviru edukativne tribine organizirana je šetnja gradom u trajanju od sat vremena, a okupljanje građana je predviđeno ispred zgrade Centra kompetentnosti u Koprivnici (ulaz iz Starčevićeve ulice).

Ovogodišnja tema obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti odnosi se na uštedu goriva i energije te će se provoditi pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!“.

Cilj je potaknuti građane da pješačenjem, bicikliranjem i korištenjem alternativnih transportnih rješenja utječu na smanjenje potrošnje energije, smanjenje zagađenja okoliša ali i poboljšanje životnih uvjeta i zdravlje.

Jeste li znali da svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute? Dođite i priključite se šetnji te na edukativnoj tribini saznajte kako se malim promjenama životnih navika mogu izbjeći ozbiljni zdravstveni problemi koji smanjuju kvalitetu života.

Projektom „Zdravi, aktivni i online“ sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano je 31.760,54 EUR, a projekt doprinosi povećanju znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Koprivničko-križevačke županije. Projekt se provodi od 25. svibnja 2022. godine i trajat će do 25. studenog 2023. godine.

Ruta za pješačku turu:

 1. START – Ante Starčevića;
 2. Florijanski trg;
 3. Zrinski trg do tržnice;
 4. Frankopanska ulica;
 5. Ul. Braće Radića (pokraj sajmišta);
 6. Sajmišna ulica;
 7. Potočna ulica do kružnog toka;
 8. Mosna ulica;
 9. Starogradska do Domoljuba pa preko ceste pokraj Pink pantera;
 10. Križevačka pokraj Lidla do kružnog toka;
 11. Basaričekova ulica (ako je vrijeme već blizu 60 min. samo produžiti do A. Starčevića)

Ako preostane vremena još su dvije opcije:

 1. Ivana Meštovića pa preko Trga podravskih heroja do A. Starčevića
 2. Kolodvorska pa A. Starčevića
Print Friendly, PDF & Email