Objavljeno 5. lipnja 2023.

Europsko istraživačko vijeće (European Research Council, dalje u tekstu: ERC) dalo je podršku Hrvatskoj zakladi za znanost (dalje u tekstu: HRZZ) za pokretanje programa koji će hrvatskim znanstvenicima, potencijalnim prijaviteljima na natječaje ERC programa, financirati studijske posjete voditeljima ERC projekata.

U skladu s time, HRZZ je pokrenuo program „Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća” s ciljem poticanja hrvatskih istraživača za prijavu na ERC programe: Starting Grant (StG), Consolidator Grant (CoG), Advanced Grant (AdG) i Synergy Grant (SyG).

Ukratko o natječaju

Datum raspisivanja natječaja: 31. svibnja 2023. godine.

Rok za prijavu: trajno otvoreni postupak s rokovima za prijavu 5. rujna 2023., 5. siječnja 2024., 5. svibnja 2024., 5. rujna 2024., 5. siječnja 2025., 5. svibnja 2025. i 5. rujna 2025.

Pojedinačan iznos financiranja: 2.000 EUR neto mjesečno i trošak prijevoza do mjesta institucije domaćina (povratna karta)

Trajanje financiranja1 do 4 mjeseci

Proračun natječaja za svaku godinu je 26.544,56 EUR. Natječaj je otvoren za prijave iz svih znanstvenih područja.

Okvirno trajanje vrednovanja: 45 dana, a početak korištenja potpore treba biti u istoj godini u kojoj je i rok za prijavu na natječaj. Projektni prijedlozi će se vrednovati do utroška proračuna programa planiranog za tu godinu.

Upiti vezani uz natječaj zaprimaju se isključivo elektroničkom poštom na adresu programi@hrzz.hr.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email