Objavljeno 17. kolovoza 2022.

„Povećanje kvalitete rada s mladima” četverodnevno je događanje kojemu je cilj upoznati sudionike s aktivnosti Mobilnost osoba koje rade s mladima te ih osnažiti za prijavu projekata u budućnosti. Trening će se održati u Varaždinu od 25.-28. listopada 2022. godine.

Tijekom treninga posebna pažnja stavit će se na sljedeće aspekte i tematske cjeline: rad s mladima, aktivnost mobilnost osoba koje rade s mladima, mogući formati, predstavljanje primjera dobre prakse, rad na kvalitativnim aspektima projekata i umrežavanje organizacija.

Na treningu će se koristiti neformalne metode poučavanja, a poseban fokus će se staviti na razvoj projektnih prijedloga i upoznavanje s obrascem za prijavu.

Specifični ciljevi:

  • upoznati sudionike s pojmom rada s mladima, njegovim položajem u Hrvatskoj te trenutnom situacijom
  • analizirati svoj vlastiti rad s mladima u organizaciji, kao preduvjet prijave za projekte osoba koje rade s mladima
  • informirati sudionike o mogućnostima aktivnosti Mobilnosti osoba koje rade s mladima te ključnim karakteristikama
  • upoznati sudionike s fazama projektnog ciklusa
  • analizirati projektnu prijavu kroz različite segmente: potrebe, ciljevi, sudionici, partnerstva, priznavanje kompetencija, evaluacija, follow-up, održivost i diseminacija
  • predstaviti primjere dobre prakse u području Mobilnosti osoba koje rade s mladima (job shadowing, treninzi, study visit, izgradnja partnerstva)


Trening je namijenjen organizacijama koje nemaju, ili imaju manje iskustva u Ključnoj aktivnosti 1: Mobilnost osoba koje rade s mladima, a koji žele dobiti informacije o samoj aktivnosti, formatima i izgledu prijavnih obrasca.


Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokrit će troškove sudjelovanja za sve odabrane sudionike, a više informacija o pravilima sudjelovanja na TCA aktivnostima i refundaciji troškova možete pronaći u Vodiču za prijavitelje TCA aktivnosti.


Svi zainteresirani sudionici mogu se prijaviti za sudjelovanje putem prijavnog obrasca.

Rok za prijavu na trening je 21. rujna 2022. godine.

Više informacija o samom treningu, uključujući program rada, možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email