Objavljeno 27. rujna 2022.EU zastava

Dana 27. rujna 2022. godine u organizaciji Europe Direct-a Koprivničko-križevačke županije i PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, a u okviru obilježavanja europskog dana jezika, održana je prezentacija na temu „Mogućnosti studiranja, putovanja i razmjena“.

Prezentacija je bila namijenjena učenicima srednjih škola, a sudjelovali su predstavnici Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica te Obrtničke škole Koprivnica. Prezentaciju je održala predstavnica Eurodesk Hrvatska Slavonski Brod gospođa Iva Perić.

Kroz održanu prezentaciju učenici su se mogli upoznati s načinima uključivanja programe EU za mlade te doznati koje su prednosti sudjelovanja u programima studiranja, putovanja i razmjena. Uz to, sudionicima su predstavljene mogućnosti koje nudi platforma Europskih snaga solidarnosti te se kroz grupni rad razgovaralo o tome gdje je moguće pronaći informacije o programima za stipendiranje studenata.

Zainteresirani sudionici naučili su na koji način mogu sudjelovati u akciji Discover EU, a uz to predstavljene su im i informacije koje se mogu pronaći na portalu Agencije za mobilnost i programe EU, kao i rad Europskog portala za mlade.

Nakon prezentacije predavačica je također upoznala sudionike s aktualnim fotografskim i ilustracijskim natječajima „Greetings from Europe“ u koje se mogu uključiti, a na kraju prezentacije odgovarala je na pitanja sudionika.

Print Friendly, PDF & Email