Objavljeno 4. listopada 2023.

Dana 04. listopada 2023. godine održana je on-line informativna radionica na temu: „Vaučeri za obrazovanje zaposlenih i nezaposlenih osoba“ u okviru obilježavanja Europske godine vještina, a u organizaciji Europe Direct Koprivničko-križevačke županije, Europe Direct Karlovac, PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije i Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije.

Na samom početku, voditeljica Europe Direct centra Koprivničko-križevačke županije, Marina Šandor Krznarić i voditeljica Europe Direct centra Karlovac, Martina Mikaš srdačno su pozdravile sve prisutne i zahvalile Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na aktivnom sudjelovanju na ovoj on-line radionici, kojoj je prisustvovalo 40- tak sudionika, predstavnika javnopravnih tijela, obrazovnih ustanova, te privatnog i civilnog sektora.

Zatim je gospođa Irena Bačelić, načelnica Sektora za tržište rada u Upravi za tržište i zapošljavanje Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike prezentirala sustav vaučera za obrazovanje za zaposlene i nezaposlene osobe čija će provedba trajati do 2026. godine. Naglasila je kako je kako su ovi vaučeri s naglaskom na zelene i digitalne vještine velika prilika za sve zaposlene i nezaposlene osobe s ciljem povećanje njihove kompetentnosti ali i konkurentnosti na tržištu rada. Vaučeri su ujedno prilika kako bi se uskladile stvarne potrebe na tržištu rada sa obrazovnim programima koje pružaju ustanove za obrazovanje odraslih.

Na samom kraju radionice uslijedila su pitanja i odgovori, a gospođa Bačelić pozvala je  sve zainteresirane da svoje upite vezane uz ovu temu pošalju na e-mail adrese: vaucer@mrosp.hr; vaucer@hzz.hr.

Prezentaciju s ove on-line informativne radionice možete preuzeti OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email