Objavljeno 17. svibnja 2023.

Povodom Svjetskog dana zdravlja Koprivničko-križevačka županija, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Europe Direct Koprivničko-križevačke županije 17. svibnja 2023. godine u okviru projekta Zdravi, aktivni i online ispred gradske tržnice u Koprivnici održali su edukativnu tribinu gdje je građanima predstavljena važnost zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja i prevenciji bolesti.

Edukativnoj tribini pridružile su i dvije učenice koje se trenutno u okviru Erasmus+ programa nalaze na stručnoj praksi u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct Centara u Republici Hrvatskoj i djeluje pri PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ još od svibnja 2021. godine.

Glavna zadaća Europe Directa Koprivničko-križevačke županije je promoviranje vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini kroz 5 temeljnih zadaća: informiranje i uključivanje građana, odnosi s lokalnim medijima i prenositeljima informacija, svijest o osjetljivim temama EU-a na lokalnoj razini, EU u školama te promicanje regionalne mreže mreža.

Print Friendly, PDF & Email