Objavljeno 14. studenoga 2023.

Ovogodišnji 25. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održan je od 10. do 12. studenoga 2022. godine u prostorima sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.

Sajam je ove godine okupio oko 200-tinjak izlagača iz cijele Hrvatske i inozemstva koji su brojnim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Tema ovogodišnjeg sajma bilo je razvoj ruralnog turizma u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Obrtnički i gospodarski sajam održavao se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori sajma bili su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica HOK, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Turistička zajednica Grada Križevaca. Ovogodišnji partner sajma bila je Virovitičko-podravska županija, glavni pokrovitelji sajma bili su Ministarstvo poljoprivrede, Ministartstvo turizma i sporta i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Na svečanom otvorenju sajamske manifestacije dobrodošlicu gostima i izlagačima poželio je župan Darko Koren, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn.

U nastavku programa održan je tradicionalni program krštenja mošta po Križevačkim štatutima, a poseban doprinos svečanosti dale su članice Križevačke djevojačke straže.

Tijekom tri dana Sajma održane su brojne prezentacije zanimanja učenika strukovnih škola, programi i aktivnosti institucija s područja Koprivničko-križevačke županije, izložba malih životinja kao i dvije Panel rasprave na temu „Brendiranje regionalnog turizma kao dijela digitalne i zelene tranzicije“ i „Vinska klijet – graditeljska baština, kulturno dobro ili turizam?“

Europe Direct centar Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct centara u Hrvatskoj čiji glavni cilj je informiranje šire javnosti o djelatnostima Europske Unije.

Print Friendly, PDF & Email