Objavljeno 4. kolovoza 2023.

Eurocluster Rural Tourism Consortium je u sklopu programa COSME objavio poziv: „EU RURALNI TURIZAM: otvoreni poziv na natječaj za MSP-ove koji se bave turizmom“.

Projektom će MSP-ovi dobiti potporu u poboljšanju digitalnih, zelenih i društvenih vještina i kapaciteta putem suradnje sa stručnjacima. Svaki MSP bit će vođen kroz proces u najmanje 4 područja aktivnosti navedenih u nastavku, a koja se odnose barem na jedno od sljedećeg: digitalno, zeleno i održivo te društveno.

  • DIGITALNO: digitalizacija procesa u MSP-ovima, digitalni marketing i promocija, marketinška inteligencija, analiza podataka te marketinška strategija temeljena na podacima.
  • ZELENO i ODRŽIVO: održive prakse upravljanja MSP-ovima, upravljanje emisijama CO2 i smanjivanje istih zbog doprinosa rješavanju klimatskih problema, održiva mobilnost, gastronomija i hrana koja se temelji na lokalnim lancima opskrbe.
  • DRUŠTVENO: Socijalno-kulturne vještine (pri ophođenju s posjetiteljima iz različitih kulturnih sredina), stvaranje iskustva za posjetitelje (uključuje razvoj odgovarajućih proizvoda), inkluzivni turizam (za posjetitelje s posebnim potrebama), integracija lokalne zajednice te interpretacijske tehnike kulturnih, povijesnih i prirodnih bogatstava.

Prihvatljive aktivnosti: MSP-ovi odabrani za financijsku potporu imaju pravo na primanje paketa usluga vrijednosti od 5.000,00 EUR  koji će im omogućiti da osmisle i razviju novi turistički proizvod za međunarodna tržišta kroz integriranje digitalnih, održivih i društveno-kulturnih poboljšanja u poslovanje.

Program financijske potpore započet će u studenome 2023. godine i završiti u srpnju 2024. godine.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva: Mikro poduzeća koja vode pojedinci ili obitelj, koja posluju najmanje 3 godine i imaju najviše 10 zaposlenika, koja posluju na selu ili u selima/gradovima u ruralnim područjima te su pružatelji smještaja (agroturizam, seoski turizam, mali hotel, pansion, vikendica i slično). Prednost će imati pružatelji usluga koji nude dodatne usluge poput posluživanja hrane (doručak, polupansion ili puni pansion), djelatnosti u prirodi ili na njihovom gospodarstvu, tečajeva (kulinarstvo, obrt), vođenih tura i slično.

Ovaj je poziv otvoren za MSP-ove u skladu sa sljedećom NACE klasifikacijom: hoteli i slični smještajni objekti (I5510); smještajni objekti za odmor i ostale vrste kratkotrajnog boravka (I5520); kampovi, parkovi za rekreacijska vozila i parkovi za prikolice (I5530); putničke agencije, turoperatori i povezane djelatnosti (N79).

Krajnji rok prijave: 10. rujan 2023. godine.

Iznos financiranja po projektu: 5.000,00 EUR.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email