Objavljeno 14. prosinca 2023.

Europska komisija usvojila je program rada Europskog vijeća za inovacije za 2024. godinu. Otvara mogućnosti financiranja u vrijednosti od preko 1,2 milijarde eura za strateške tehnologije i tvrtke koje se povećavaju.

Program rada EIC-a za 2024. detaljno opisuje financiranje u tri glavne sheme:

  • EIC Pathfinder (256 milijuna eura) za multidisciplinarne istraživačke timove koji poduzimaju vizionarska istraživanja s potencijalom da dovedu do tehnoloških otkrića (bespovratna sredstva do 4 milijuna eura).
  • EIC Transition (94 milijuna eura) za pretvaranje rezultata istraživanja u prilike za inovacije, praćenje rezultata koje su generirali projekti EIC Pathfinder, projekti dokaza koncepta Europskog istraživačkog vijeća i po prvi put otvoren za rezultate projekata iz suradničkih projekata Horizon iz Stupa 2/društveno izazovi (bespovratna sredstva do 2,5 milijuna eura).
  • EIC Accelerator (675 milijuna eura) za novoosnovana poduzeća i mala i srednja poduzeća za razvoj i povećanje inovacija s potencijalom stvaranja novih tržišta ili poremećaja postojećih (bespovratna sredstva ispod 2,5 milijuna eura, ulaganja od 0,5 do 15 milijuna eura). 405 milijuna eura namijenjeno je ulaganjima kojima će upravljati EIC fond, koji će dobiti dodatnih 180 milijuna eura kao nastavak ulaganja u tvrtke odabrane u prethodnim pozivima za EIC akcelerator.

Program za 2024. godinu možete pronaći OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email