Objavljeno 9. svibnja 2022.

U prostorima Razvojne agencije PORE KKŽ, 9. svibnja 2022. godine održan je Dan otvorenih vrata u okviru obilježavanja Dana Europe 2022. godine. U prvom dijelu dana su na press konferenciji predstavljene sve aktualne aktivnosti kao i uspješni projekti za koje je Razvojna agencija PORA KKŽ
pružala ili pruža stručnu pomoć u provedbi. U drugom dijelu dana održana je prezentacija u okviru Europe Direct-a Koprivničko-križevačke županije namijenjena učenicima srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali učenici i profesori Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, Srednje škole Koprivnica te Obrtničke škole Koprivnica.

Na početku prezentacije sve prisutne pozdravila je Melita Birčić, ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ koja je spomenula važnost Dana Europe, te je učenike ukratko upoznala s djelokrugom rada Razvojne agencije PORE KKŽ i posebno istaknula da svi zainteresirani u PORI mogu dobiti sve potrebne informacije vezane uz Europsku uniju. Također, s obzirom na to da se u 2022. godini obilježava Europska godina mladih sve prisutne pozvala je da se uključe u aktivnosti koje će Europe Direct centar Koprivničko-križevačke županije organizirati u narednom periodu.

Nakon toga održana je prezentacija na temu „Europska unija za mlade – Europska godina mladih 2022.“ prilikom čega su predstavljeni dostupni programi za mlade u 2022. (Erasmus, Europske snage solidarnosti), kao i Europski portal za mlade te mogućnosti sudjelovanja u aktivnostima programa Europske unije za učenike i profesore.  U nastavku je održan kviz za učenike na temu Europske unije koji su imali priliku provjeriti svoje znanje o EU-u i dodatno se informirati.

Print Friendly, PDF & Email