Objavljeno 17. siječnja 2024.

Europska komisija najavljuje četvrtu godinu zaredom podrške za produkciju dnevnih i pouzdanih sadržaja o trenutnim događanjima diljem Europe. Ova prilika je namijenjena mladim Europljanima, stvarajući prostor za izražavanje i razmjenu ideja.

Europski javni prostor: nova medijska ponuda za mlade Europljane – 2023.

Projekti bi trebali započeti ljeti 2024., s očekivanim trajanjem od 14 mjeseci. Europska komisija planira podržati do 4 prijedloga, s maksimalnim iznosom potpore od 3,2 milijuna eura. Pitanja možete poslati na CNECT-NEWSMEDIA@ec.europa.eu najkasnije do 22. siječnja 2024. Rok za prijave je 29. siječnja 2024.

Partnerstva u novinarskom sektoru – suradnje (2024.)

Europska Unija poziva na podnošenje prijedloga suradnje između medijskih organizacija usmjerenih na inovativne poslovne modele i/ili novinarske projekte diljem Europe. Ovo je jedna od dvije teme lansirane ove godine pod pozivom za prijedloge ,,Partnerstva u novinarstvu”. Informativni sastanak održat će se 6. prosinca 2023. od 11:00 do 12:00 sati (bruxellesko vrijeme) kako bi se predstavio poziv i odgovorilo na vaša pitanja. Rok za prijave je 14. veljače 2024.

Partnerstva u novinarskom sektoru – pluralizam (2024.)

EU poziva organizacije/posrednike da uspostave posebne financijske sheme u područjima medijskih vijesti od posebne važnosti za demokraciju (kao što su lokalni/regionalni mediji, neovisno i istraživačko novinarstvo te vijesti od javnog interesa). Informativni sastanak održat će se 6. prosinca 2023. od 11:00 do 12:00 sati (bruxellesko vrijeme) kako bi se predstavio poziv i odgovorilo na vaša pitanja. Rok za prijave je 14. veljače 2024.

Ovi pozivi za podnošenje prijedloga predstavljaju jedinstvenu priliku za novinare, medijske stručnjake i organizacije da doprinesu jačanju medijskog izvještavanja i demokracije u Europi. Ne propustite priliku biti dio ovog poticajnog novinarskog putovanja. Za više informacija, posjetite službene stranice Europske komisije za financiranje.

Print Friendly, PDF & Email