Objavljeno 5. svibnja 2023.

Nacionalna potporna struktura programa Obzor Europa, kojom upravlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja, zajedno s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije te nizom drugih dionika tijekom svibnja i lipnja 2023. organizira tri važna nacionalna događanja namijenjena potencijalnim prijaviteljima programa Obzor Europa:

1) Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa 

Vrijeme održavanja: 24. svibnja 2023. godine

Mjesto održavanja: Mozaik Event Centar, Slavonska Avenija 6, Zagreb

Program događanja

Registracija na događanje otvorena je do 17. svibnja 2023.

Događanje je namijenjeno potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Obzor Europa. Svrha mu je dati opći pregled mogućnosti ovog programa te ključne informacije vezane uz njegova područja navedena u programu događanja, uz upućivanje na dalje usluge koje nacionalna potporna struktura nudi prijaviteljima u svrhu razvoja njihovih projektnih prijedloga.

2) Informativni dan o aktivnostima Širenja sudjelovanja i izvrsnosti

Vrijeme održavanja: 13. i 14. lipnja 2023. godine

Mjesto održavanja: FER, Unska 3, Zagreb

Preliminarni program događanja

Registracija na događanje bit će otvorena naknadno.

 Ovaj informativni dan namijenjen je potencijalnim prijaviteljima zainteresiranim za razvijanje projektnih prijedloga u okviru aktivnosti Širenja sudjelovanja i izvrsnosti unutar programa Obzor Europa. Program će izvoditi stručnjaci Europske komisije koji će predstaviti pojedine aktivnosti Širenja, nacionalne osobe za kontakt za ovo područje iz drugih ‘zemalja Širenja’ prenoseći svoja iskustva te uspješni korisnici koji će predstaviti svoje projekte.

3) Godišnja konferencija programa Obzor Europa – Razvoj mreže znanstvenih menadžera

Vrijeme održavanja: 15. lipnja 2023. godine

Mjesto održavanja: Hotel Academia, Tkalčićeva 88, Zagreb

Preliminarni program događanja

Registracija na događanje otvorena je do 7. lipnja 2023. ili do popunjenja kapaciteta.

Prva godišnja konferencija programa Obzor Europa namijenjena je znanstvenim menadžerima, prvenstveno na visokim učilištima i znanstvenim institutima, uključenima u razvoj i provedbu projekata financiranih instrumentima Europske unije.  Cilj je događanja pružiti pregled mogućnosti za znanstvene menadžere na nacionalnoj razini i u programu Obzor Europa; predstaviti nacionalnu potpornu strukturu za znanstvene menadžere; prikazati im aktivnosti MZO-a i zbivanja na razini EU koja su relevantna za njihov rad; informirati ih o inicijativama, projektima i natječajima usmjerenim jačanju kapaciteta znanstvenih menadžera te im omogućiti razmjene iskustava i dobre prakse.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email