Objavljeno 2. siječnja 2024.

Otvoren je prvi poziv za sudjelovanje u posjetama uzajamnog učenja od drugih gradova i regija na temu visokokvalitetnog izgrađenog okoliša.

Rok za prijavu je 18. siječnja 2024. godine.

Living Spaces – Cities and regions shaping the built environment for everyone je program uzajamnog učenja posvećen planiranju i implementaciji politika vezanih uz visokokvalitetnu arhitekturu i izgrađeni okoliš. Financiran je iz programa Kreativne Europe, a njime upravljaju Eurocities i Vijeće arhitekata Europe (ACE). Program je namijenjen predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti, dionicima kulturnog i kreativnog sektora, stručnjacima iz područja arhitekture i urbanizma te predstavnicima civilnog društva.

Sukladno iskustvima navedenim u katalogu Living Spaces, koji navodi 30 primjera dobre prakse iz 17 različitih europskih država, posjete uzajamnog učenja predstavljaju mogućnost da posjetitelji iz prve ruke dobiju uvid u to kako drugi gradovi i regije razvijaju i implementiraju politike koje pridonose izgradnji visokokvalitetnog okoliša za sve stanovnike. Osim toga, uzajamno učenje pridonosi osobnom i profesionalnom rastu i razvoju, omogućava umrežavanje sa stručnjacima i ostalim povezanim i relevantnim dionicima sektora iz različitih pozadina, s različitim iskustvima te iz različitih gradova i regija.

Fokus posjeta uzajamnog učenja bit će na arhitekturi i izgrađenom okolišu, a bavit će se različitim međusektorskim temama poput klimatskih promjena, društvene jednakosti, održivog razvoja, stanovanja, javnog i otvorenog prostora, mobilnosti itd.

12 planiranih posjeta održat će se od ožujka do listopada 2024. godine. 12 gradova-destinacija mogu se pregledati ovdje.

Prijave se predaju ispunjavanjem online prijavnice. Rok za prijavu je 18. siječnja 2024. godine. Drugi poziv predviđen je za proljeće 2024. godine.

Print Friendly, PDF & Email