Objavljeno 20. listopada 2021.Zastava Europske unije

Na plenarnom zasjedanju Konferencije tijekom vikenda raspravljat će se o izvješćima europskih građanskih panela, nacionalnih panela i događanja, Europskog skupa mladih i Platforme. Plenarna sjednica Konferencije predstavlja važan korak u kontekstu Konferencije.

S jedne strane, 80 predstavnika europskih građanskih panela koji su odabrani iz skupine od 800 predstavnika koji su sazvani u Strasbourg preuzet će svoje dužnosti. S druge strane, na plenarnoj sjednici po prvi će se put raspravljati o doprinosima građana koji proizlaze iz različitih komponenti Konferencije u sadašnjem obliku, dok se nastavljaju rasprave i događanja na internetu.

Na konstituirajućoj sjednici sudjelovat će državni tajnik Gašper Dovžan u ime slovenskog predsjedništva Vijećem EU-a i potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica. Više informacija o sastavu, svrsi i radu plenarne sjednice te sve relevantne dokumente za sljedeći vikend možete preuzeti na internetskoj stranici plenarne sjednice Konferencije. Više informacija o trenutačnom stanju Konferencije i najnovija objavljena izvješća možete pronaći u našem priopćenju za medije.

Print Friendly, PDF & Email