Objavljeno 10. svibnja 2021.Logo Europske komisije

Koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, a u partnerstvu s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i veleposlanstva država članica Europske unije, jučer je obilježen Dan Europe.

Nastup popularnih hrvatskih bendova Pavel, Silente i Vatra mnogobrojna je publika pratila putemYouTube kanala Europske komisije u Hrvatskoj, dok su zbog epidemioloških mjera malobrojni sretnici uživali u sjajnoj atmosferi i svirci, izravno u Tvornici kulture. 

„Povodom Dana Europe, građanima smo željeli kroz glazbu prenijeti poruku zajedništva i nade u bolju budućnost. Nadam se da su svi uživali u uzvedbi popularnih bendova iz udobnosti svojih domova ili uživo iz dvorane Tvornice kulture. Ovim putem pozivam građane, naročito mlade da se uključe u raspravu o budućnosti Europe kroz digitalne platforme „Budućnost je u vašim rukama“ na kojoj mogu iznijeti svoje prijedloge i mišljenja i tako direktno utjecati na proces donošenje odluka.“, tom je prigodom izjavio Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. 

„Čast je i privilegija svirati na ovaj lijepi dan, Dan Europe. Sretni smo jer se vraćamo na pozornicu, pred našu publiku i drago nam je da je Pavel jedan od izvođača. Svima želimo sretan Dan Europe i dobru zabavu.“, izjavio je Aljoša Šerić iz banda Pavel.

„Osjećaj svirke uživo je neviđeno dobar, poput treme na početku rada i uzbuđenja izlaska pred publiku. Uživamo vidjeti sreću u očima ljudi koji su došli na koncert i nadamo se da ćemo brzo zaboraviti ovu neugodnu epizodu epidemije. Još jednom svima želimo sretan Dan Europe.“ izjavio je Sanin Karamehmedović iz grupe Silente.

„Nakon 9 mjeseci, izlazak na pozornicu i koncert pred publikom je nezamjenjiv osjećaj. Ovim putem želimo čestitati Dan Europe uz želju da ga sljedeće godine proslavimo uživo u što većem broju.“, svoje dojmove izrekao je Ivan Dečak iz Vatre.

Print Friendly, PDF & Email