Objavljeno 9. srpnja 2021.CharactHer

Komisija danas na filmskom festivalu u Cannesu pokreće kampanju za podizanje svijesti čiji je cilj poticanje raznolikosti i uključenosti filmske i medijske industrije te isticanje rodne ravnopravnosti i uloge žena u tom sektoru. Kampanja pod nazivom CharactHer prva je inicijativa s jasnim naglaskom na raznolikosti i uključivosti pokrenuta u okviru Akcijskog plana za medije i audiovizualnu politiku.

Věra Jourová, potpredsjednica za vrijednosti i transparentnost, sudjelovat će na otvaranju i pridružit će se panel-raspravi o preprekama s kojima se žene suočavaju tijekom karijere. Potpredsjednica je izjavila: Nakon što prevladamo pandemiju moramo se pobrinuti da žene budu u središtu naših napora za oporavak. Ovom kampanjom želimo nadahnuti žene kako bi Europa mogla što bolje iskoristiti sve svoje talente.

Uvodni govor bit će dostupan ovdje. Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton dodao je: Prilikom predstavljanja Akcijskog plana za medije i audiovizualnu politiku u prosincu naš je prioritet bio vrlo jasan. Raznolikost mora biti u središtu naših napora u oporavku i preobrazbi medijskih i audiovizualnih sektora. Promicanje uključenosti nije samo naša društvena odgovornost, nego i ključan element na našem putu prema otpornijoj i konkurentnijoj industriji.

Kampanja CharactHer pokrenuta je u okviru političkih napora usmjerenih na jačanje Komisijina programa Unije za ravnopravnost putem Strategije EU-a za rodnu ravnopravnost. Kampanja, koja se vodi u suradnji s Collectifom 50/50, započet će u okviru Filmskog festivala u Cannesu, gdje se 17 filmova koje podupire EU natječe za nagrade. U kontekstu Filmskog festivala Marché du Film Festival u Cannesu, Komisija će sudjelovati i u nekoliko događanja u okviru programa Kreativna Europa MEDIA.

Potpredsjednica Jourová, zajedno s Delphyne Besse, članicom odbora Collectifa 50/50 i Hind Bensari, autoricom videozapisa CharactHer, sudjelovat će na konferenciji za medije o pokretanju kampanje u 15:45 sati po srednjoeuropskom vremenu. Otvaranje se prenosi uživo od 16:15 po srednjoeuropskom vremenu. Više informacija dostupno je ovdje.

Print Friendly, PDF & Email