Objavljeno 30. lipnja 2021.Logo Europske komisije

Komisija je danas, u okviru godišnje konferencije o Instrumentu za tehničku potporu (TSI), pokrenula novi poziv državama članicama u okviru Instrumenta za tehničku potporu. Države članice mogu do 31. listopada 2021. predložiti zahtjeve za tehničku potporu za reforme u širokom rasponu područja kao što su zelena i digitalna tranzicija, raznolikost, javno i privatno financiranje, migracije, poslovno okruženje, zdravstvo ili obrazovanje. Države članice također mogu putem TSI-ja zatražiti potporu za pripremu i provedbu planova oporavka i otpornosti. Godišnji poziv za dostavu TSI-ja otvoren je za javna tijela država članica.

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Pandemija koronavirusa potaknula je promjene u načinu života i rada. Također nas je podsjetila na važnu ulogu učinkovitih javnih uprava. Tehnička potpora koju nudi Komisija važna je prilika za uspješne reforme u državama članicama. TSI je namijenjen državama članicama u izgradnji kapaciteta, pristupu stručnom znanju i razmjeni iskustava u cilju održivog i uključivog rasta.

Godišnja konferencija o TSI-ju okuplja predstavnike svih država članica koji su odgovorni za provedbu reformi. Osim predstavljanja općih mogućnosti koje se pružaju državama članicama putem TSI-ja kako bi im se pomoglo u rješavanju njihovih posebnih potreba za tehničkom potporom, bit će to i prilika za predstavljanje projekata tehničke podrške koje bi države članice mogle odabrati u kontekstu poziva za TSI za 2022. Komisija je ovaj mjesec pokrenula i novo web-mjesto posvećeno potpori reformama. S pomoću interaktivne karte moguće je pretraživati pojedinosti o područjima politike obuhvaćenima potporom TSI-ja, ulozi javne uprave i svim pojedinostima o projektima koji se podupiru.

Od srpnja do rujna 2021. organizirat će se posebna događanja na nacionalnoj razini kako bi se predstavio novi poziv na podnošenje TSI-ja i pomoglo državama članicama u pripremi njihovih zahtjeva za tehničku potporu. Države članice moraju do 31. listopada 2021. predložiti svoje projekte u okviru TSI-ja. Dodatne pojedinosti možete pronaći u priopćenju za medije.

Print Friendly, PDF & Email