Objavljeno 14. studenoga 2022.

Prvi Europski forum za zapošljavanje i socijalna prava na temu socijalne dimenzije zelene tranzicije održat će se 16. i 17. studenoga 2022. u Bruxellesu i na internetu.

Troškovi života velik su problem za građane diljem EU-a. Kako bi se ispunile klimatske ambicije EU-a, politikama se mora osigurati socijalno pravedna tranzicija i uključivanje svih dionika. Europski donositelji odluka i vodeći stručnjaci bit će pozvani da razmotre već poduzete mjere i razmotre rješenja koja potiču na razmišljanje o budućnosti.

#EUSocialForum najveće je europsko događanje posvećeno zapošljavanju i socijalnim pravima u Europi. Otvorit će se virtualnom porukom dobrodošlice predsjednice Komisije von der Leyen i uključivat će, među ostalim, govore povjerenika Schmita i povjerenice Dalli, češkog potpredsjednika vlade Jurečke, predstavnika poslovnog sektora, primjerice u području obnovljive energije, i akademske zajednice. Na događanju se obilježava peta obljetnica europskog stupa socijalnih prava, u kojem je utvrđeno 20 vodećih načela za snažnu socijalnu Europu. Osim toga, na događanju će se predstaviti 1000. članica koja se pridružuje Paktu za vještine, kojim se poduzeća, pružatelji usluga građana, gospodarske komore i drugi potiču na preuzimanje konkretnih obveza za usavršavanje i prekvalifikaciju ljudi.

Cijeli program Foruma dostupan je na internetu i otvorene su prijave za sudjelovanje. Novinari će na raspolaganju imati prostoriju za medije na mjestu održavanja događanja, a moći će se zatražiti intervuje s govornicima.

Print Friendly, PDF & Email