Objavljeno 28. veljače 2023.

Europska Komisija otvorila je 16. izdanje natječaja za nagrade REGIOSTARS za najbolje projekte koji se financiraju u okviru kohezijske politike.

Potičemo sve korisnike projekata financiranih u okviru kohezijske politike da se prijave u šest tematskih kategorija: „konkurentna i pametna Europa”; „zelena Europa”; „povezana Europa”; „socijalna i uključiva Europa”; „Europa bliža građanima”; i „tema godine” (Europska godina vještina 2023.).

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Sa zadovoljstvom najavljujem 16. izdanje ovog važnog natječaja. Nagrade REGIOSTARS pokazuju kako projekti kohezijske politike mijenjaju lokalna gospodarstva i živote ljudi u regijama EU-a. Doprinose usklađenom teritorijalnom razvoju Unije podupiranjem gospodarskog rasta, isticanjem socijalnih inovacija i pomažu u pokretanju zelenije, pametnije i tehnološki naprednije budućnosti. Ove godine obilježavamo godinu vještina, a REGIOSTARS će nagraditi najbolje kohezijske projekte kojima se pomaže u usavršavanju i prekvalifikaciji europske radne snage te prilagodbi izazovima s kojima se Europa danas suočava. Potičem voditelje projekata iz svih regija EU-a da se prijave na natječaj.

Natječaj će biti otvoren do 31. svibnja 2023., a javnost će imati priliku glasati za finaliste nagrade po izboru javnosti.

Pobjednike će odabrati neovisni žiri stručnjaka.

Nagrade će biti objavljene na svečanosti REGIOSTARS u Ostravi u Češkoj 16. studenoga 2023.

Od 2008. natječaj REGIOSTARS nagrađuje najbolje projekte financirane iz Kohezijskog fonda koji pokazuju izvrsnost i nove pristupe regionalnom razvoju. Sve pojedinosti natječaja dostupne su ovdje

Print Friendly, PDF & Email