Objavljeno 28. kolovoza 2023.

Središnji ured za demografiju i mlade objavio je Javni Poziv za sve redovne učenike/ce i redovne studente/ice u Republici Hrvatskoj koji su putem fotografije ili videozapisa zabilježili neko mjesto ili događanje u svom neposrednom okruženju koje odražava glavnu temu međunarodnog dana mladih te ciljeve i principe Europske godine vještine, iz perspektive mladih.

Svrha i cilj ovog Javnog Poziva je kreativno i umjetničko izražavanje mladih putem fotografije ili videozapisa, čime se osnažuje aktivna participacija mladih u zajednici u području kulture i umjetnosti s naglaskom na jačanje uloge mladih u suočavanju s izazovima budućnosti.

Organizacija ujedinjenih naroda (UN) odredila je kao temu međunarodnog dana mladih 2023. godine – Zelene vještine mladih – Ususret održivom svijetu dok je Europska komisija 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina. U kontekstu zelene i digitalne tranzicije, nužno je omogućiti sva potrebna osposobljavanja i usavršavanja kako bi se uspješno nosili s promjenama i aktivno sudjelovali u kreiranju, suvremene, održive budućnosti.

Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije: za fotogtafiju i za videozapis.

Pravo sudjelovanja na Javnom Pozivu imaju redovni učenici i redovni studenti u Republici Hrvatskoj koji su državljani RH u dobi od 15 do 30 godina i imaju prijavljeno prebivalište u RH.

Javni Poziv za dodjelu nagrade otvoren je od 12. kolovoza 2023. godine do 12. rujna 2023. godine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Print Friendly, PDF & Email