Objavljeno 20. srpnja 2023.

U okviru projekta Beyond Front@: Bridging Periphery u kojem sudjeluje Hrvatski institut za pokret i ples otvoren je javni poziv pod nazivom Behind the Curtain kojim se pozivaju kulturni menadžeri, producenti, plesači, koreografi i promotori da se prijave za pohađanje serija offline i online radionica tijekom 2023. i 2024. godine na festivalima u Mađarskoj i Rumunjskoj. 

BEHIND THE CURTAIN je serija programa čiji je glavni cilj razvoj međunarodne mreže i znanja kulturnih menadžera i stručnjaka za plesni menadžment. Program se sastoji od 3 tri glavne aktivnosti:


1. OFFLINE RADIONICE u listopadu 2023., u Sfantu Gheorgheu, Rumunjska;

OFFLINE RADIONICE održat će se u sjedištu organizacije M Studio, u Sfantu Gheorgheu (Rumunjska), a sudionicima će pružiti priliku da se upoznaju s osnovama teorije i prakse kulturnog menadžmenta. Radionica uspostavlja zajedničku bazu znanja kao i umrežavanje koje će pridonijeti stvaranju održive mreže između sudionika i stručnjaka.


2. 10 ONLINE MASTERCLASS-ova u razdoblju studeni 2023. – svibanj 2024.;

ONLINE MASTERCLASS održat će se 10 online masterclass radionica koje će polaznicima pružit priliku za stjecanje složenih stručnih i praktičnih znanja povezanih s kulturnim menadžmentom, produkcijom plesnih predstava, mogućnostima financiranja, turnejama, međunarodnim odnosima i strategijama upravljanja.


3. JOBSHADOWING za 2 odabrana sudionika offline radionice.

2 ODABRANA SUDIONIKA OFFLINE RADIONICE POHAĐAJU JOBSHADOWING AKTIVNOSTI: sudjelovanje i uključivanje u 2 međunarodna plesna festivala: Sissi Autumn Dance Week u Budimpešti (Mađarska), u organizaciji Central Europe Dance Theatre i FLOW5 International Dance Festival u Sfantu Gheorgheu (Rumunjska) u organizaciji M Studio. Sudionici (2) će imati priliku u praksi primijeniti teorijski okvir i znanje stečeno tijekom stručnih radionica te pružiti stručnost u provedbi i organizaciji ova dva događaja. 

Program BEHIND THE CURTAIN namijenjen je za profesionalce u polju suvremenog plesa i pokreta: kulturni menadžeri, plesači, koreografi, producenti i promotori. Prijave su otvorene za sudionike iz Poljske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunjske i Švedske.
 
Organizator ovih aktivnosti M Studio osigurava:

  • smještaj za 6 noćenja;
  • catering za vrijeme boravka;
  • putne troškove od i do Sfantu Gheorghe (Rumunjska) u visini od 150,00 EUR po osobi;
  • nakon offline radionica u Sfantu Gheorghe, stipendiju za Jobshadowing aktivnosti u Budimpešti i Sfantu Gheorghe at M Studio za 2 polaznika u visini od 2.000,00 EUR po osobi.

Rok za prijavu: 28. kolovoza 2023. godine.


Za dodatna pitanja možete se obratiti na office@m-studio.ro  

Print Friendly, PDF & Email