Objavljeno 3. rujna 2021.myEUspace

Agencija Europske unije za svemirski program (EUSPA) 1. rujna u Pragu pokreće natječaj #myEUspace. Riječ je o nagradnom natječaju EU-a usmjerenom na inovatore i poduzetnike spremne za istraživanje, razvoj i komercijalizaciju inovativnih rješenja koja će unaprijediti svemirske podatke i usluge EU-a, nadilazeći trenutačni obzor svemirskih aplikacija te spajanjem i ispitivanjem novih tehnologija u području usluga koje se temelje na lokaciji, pametne mobilnosti, pametne poljoprivrede, geomatike te, po prvi put, kvantnih tehnologija.

Na temelju uspjeha prethodnih natječaja i uz proširen opseg aktivnosti, Agencija Europske unije za svemirski program (EUSPA) danas je najavila pokretanje natječaja #myEUspace. Sve veća dostupnost svemirskih podataka i usluga te razvoj mobilnih i računalnih tehnologija pokreću inovacije na višim razinama te omogućuju razvoj ambicioznijih primjena koje se oslanjaju na točno pozicioniranje s pomoću sustava Galileo u kombinaciji s podatcima programa Copernicus o promatranju Zemlje, istodobno istražujući mogućnosti koje pružaju kvantne tehnologije.

Kako pobijediti

Potencijalna start-up poduzeća, serijski inovatori i iskusni poduzetnici mogu se prijaviti ovdje do 15. studenoga 2021. (23:59 SEV). Zamisli će se ocijeniti na temelju njihove relevantnosti za Svemirski program Europske unije, njihova inovativnog pristupa, tržišnog potencijala, izvedivosti u smislu trenutačno dostupne tehnologije i, konačno, njihove operativne organizacije. U okviru natječaja predviđeno je više nagrada i priznanja u različitim fazama natječaja.

Želite li se registrirati ili potražiti više informacija, posjetite stranicu natječaja na službenim stranicama EUSPA-e.

Cijelo priopćenje za medije nalazi se ovdje

Print Friendly, PDF & Email