Objavljeno 6. listopada 2022.

Na poziv Ministarstva turizma i sporta, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev sudjelovao je danas na Danima hrvatskog turizma 2022. u Šibeniku, gdje je bio jedan od govornika na međunarodnom panelu “Destinacija Europa na putu održivosti”. Ostali panelisti bili su Alessandra Priante, ravnateljica Odjela za Europu Svjetske turističke organizacije UN-a, Karlheinz Jungbeck, predsjednik za turizam ADAC-a Njemačka i Céline Kauffman, voditeljica Odjela za poduzetništvo, malo i srednje poduzetništvo i turizam OECD-a.  

U sklopu panela Zlatev je istaknuo: „Turizam je jedan od pokretača rasta u Hrvatskoj. Jačanju njegove održivosti znatno će pridonijeti i ulaganja u kopneni turizam, produljenje turističke sezone i prelazak na zeleniji turistički sektor, a sve to u sklopu Nacionalnog plana za oporavak i otpornosti.“

Nadodao je i kako je Europska komisija 2023. godinu proglasila Europskom godinom vještina, pri čemu je naglasak osobito stavila na usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje, također iznimno važne za održivi rast u svim sektorima u Europi, između ostalog i u području turizma. „Konkurentnog turizma nema bez kvalitetnih i stručnih kadrova, stoga smo priliku dali i mladim srednjoškolcima koji će nam predstaviti vlastite projekte te rješenja kako turizam može na vrlo inovativan način spajati tradiciju i nove tehnologije, ali i izazove i rješenja,“ izjavila je tako prilikom otvorenja Dana turizma i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Više o podršci turističkom sektoru kroz financijske programe Unije možete saznati na ovoj poveznici (na engleskom jeziku).

Print Friendly, PDF & Email