Objavljeno 8. svibnja 2023.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije dana 08. svibnja 2023. godine priključio se Danu otvorenih vrata u Strukovnoj školi Đurđevac.

Na Danu otvorenih vrata, prezentirani su praktični radovi i talenti učenika iz područja strukovnih zanimanja kao i EU projekti u kojima Strukovna škola Đurđevac djeluje kao projektni partner.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct Centara u Republici Hrvatskoj i djeluje pri PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ još od svibnja 2021. godine.

Glavna zadaća Europe Directa Koprivničko-križevačke županije je promoviranje vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini kroz 5 temeljnih zadaća: informiranje i uključivanje građana, odnosi s lokalnim medijima i prenositeljima informacija, svijest o osjetljivim temama EU-a na lokalnoj razini, EU u školama te promicanje regionalne mreže mreža.

Sudjelovanjem na Danu otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac započelo je obilježavanje Europskog tjedna koji se svake godine održava u drugom tjednu mjeseca svibnja.

Print Friendly, PDF & Email