Objavljeno 9. svibnja 2023.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije i ove je godine sudjelovao u obilježavanju Dana Europe, koji je održan u okviru Dana otvorenih vrata Razvojne agencije PORE KKŽ. Dan Europe obilježava se svake godine 09. svibnja jer upravo na taj datum označavamo godišnjicu povijesne „Schumanove deklaracije” i začetak Europske unije.

Otvorenim vratima Razvojne agencije PORE KKŽ i prezentacijama na temu predstavljanja „Europskog portala za mlade“ te pub kviza na temu Europe i Europske unije, sudjelovali su učenici i profesori Srednje škole Koprivnica, Gimnazije Fran Galović i Obrtničke škole Koprivnica.

Na samom početku učenici i nastavnici imali su prilike čuti nešto više o radu Razvojne agencije PORE KKŽ i Europe Directa Koprivničko-križevačke županije, nakon čega su predstavljene mogućnosti koje se mladima pružaju unutar Europskog portala za mlade poput: putovanja, volontiranja, stažiranja, učenja, razmjene učenika i sličnog.

Nakon toga je održan pub kviz, edukativno-zabavnog sadržaja na temu Europe i Europske unije gdje su učenici imali prilike provjeriti svoje znanje o istom.

Na samom kraju učenici i profesori imali su prilike razgledati izložbu na temu“50 godine Irske u EU“ koja je organizirana u suradnji sa Veleposlanstvom Irske u Hrvatskoj i održava se sve do 12. svibnja 2023. godine u prostorijama Razvojne agencije PORE KKŽ.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 Europe Direct Centara u Republici Hrvatskoj i djeluje pri PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji KKŽ još od svibnja 2021. godine.

Glavna zadaća Europe Directa Koprivničko-križevačke županije je promoviranje vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini kroz 5 temeljnih zadaća: informiranje i uključivanje građana, odnosi s lokalnim medijima i prenositeljima informacija, svijest o osjetljivim temama EU-a na lokalnoj razini, EU u školama te promicanje regionalne mreže mreža.

Print Friendly, PDF & Email