Objavljeno 18. svibnja 2023.

Energetska zadruga KLIK jedan je od finalista Europske nagrade za energetsku održivost 2023. godini u kategoriji lokalnih energetskih akcija.

Nagradom se daje priznanje provedenim akcijama održive energije, koje je pokrenula skupina građana ili potrošača, a koja doprinosi tranziciji prema čistoj energiji na razini zajednice ili na lokalnoj razini. Također inspirira i motivira druge da provedu slične korake u cijeloj EU.

Pobjednika određuju glasovi publike, a KLIK možete podržati klikom na https://interactive.eusew.eu/awards/local-energy-action/energy-community-in-croatia-bringing-clean-energy-to-citizens  do 11. lipnja. 2023. godine

Ove godine Europski tjedan održive energije (EUSEW) održava se u hibridnom formatu od 20. do 22. lipnja 2023. godine uživo u Bruxellesu i online.

To je najveći godišnji događaj posvećen obnovljivim izvorima energije i učinkovitom korištenju energije u Europi, a sastoji se od niza aktivnosti usmjerenih na izgradnju sigurne i čiste energetske budućnosti za Europu.

Ovogodišnji događaj bit će usredotočen na temu “Ubrzavanje prijelaza na čistu energiju – prema nižim računima i većim vještinama”.

Print Friendly, PDF & Email