Objavljeno 15. veljače 2023.

Europska komisija i Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) održat će 9. ožujka 2023. godine online informativnu sesiju “Savezi za inovacije 2023.” na kojoj će predstaviti aktivnost, prioritete politike, postupak prijave, kriterije prihvatljivosti i dodjele te financijske aspekte financiranja.

Događaj će biti dostupan samo putem online prijenosa, a poveznica na online prijenos bit će uskoro objavljena na poveznici.

Cilj aktivnosti Savezi za inovacije (eng. Alliances for Innovation) je jačanje suradnje i protoka znanja između visokog obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te šireg društveno-ekonomskog okruženja, uključujući istraživanje. Konkretno, nastoji se potaknuti inovacije podupiranjem projekata s posebnim fokusom na razvoj talenata i vještina. Digitalne kompetencije postale su sve važnije u svim poslovima na cjelokupnom tržištu rada. Osim toga, prijelaz na kružno i zelenije gospodarstvo treba poduprijeti promjenama kvalifikacija i nacionalnog kurikuluma obrazovanja i osposobljavanja kako bi se zadovoljile nove profesionalne potrebe za zelenim vještinama i održivim razvojem. Dvostruka digitalna i zelena tranzicija zahtijevaju ubrzano usvajanje novih tehnologija, posebno u visoko inovativnim domenama duboke tehnologije, u svim sektorima našeg gospodarstva i društva.

Ciljevi aktivnosti se provode kroz dva različita područja:

  • Savezi za obrazovanje i poduzeća;
  • Savezi za sektorsku suradnju na području vještina.

Više informacija možete pronaći na poveznici te u Vodiču za program Erasmus+.

Print Friendly, PDF & Email