Objavljeno 15. studenoga 2021.Digitalna COVID potvrda na mobilnom uređaju

Komisija je danas donijela četiri odluke kojima se potvrđuje da su potvrde o bolesti COVID-19 koje su izdale Gruzija, Moldova, Novi Zeland i Srbija jednakovrijedne digitalnoj potvrdi EU-a o bolesti COVID-19.

Zbog toga će te četiri zemlje biti povezane sa sustavom EU-a, a njihove potvrde o bolesti COVID prihvaćat će se pod istim uvjetima kao i digitalna potvrda EU-a o bolesti COVID.  Istodobno su se te četiri zemlje složile da će prihvatiti digitalnu potvrdu EU-a za putovanje iz EU-a u svoje zemlje.

Povjerenik za pravosuđe Didier Reynders izjavio je:Drago mi je štobroj zemalja koje žele pristupiti sustavu EU-a i dalje raste. Zahvaljujući današnjim odlukama 49 zemalja i teritorija na pet kontinenata povezano je sa sustavom digitalnih potvrda EU-a. Nastavljamo ulagati napore u jačanje povjerenja putnika u sigurna putovanja unutar i izvan EU-a.

Povjerenik za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi izjavio je: Kao što smo podržali naše partnere u borbi protiv pandemije, nastavljamo surađivati s ciljem sigurnih putovanja. Donosimo dobre vijesti uoči ministarskog sastanka Istočnog partnerstva. Danas  pozdravljam činjenicu da su se Gruzija, Moldova i Srbija pridružile našem sustavu digitalnih potvrda o bolesti COVID i radujem se što skorijem povezivanju i ostalih naših susjeda. Četiri odluke Komisije koje su danas donesene (dostupne su na internetu) stupit će na snagu 16. studenoga 2021. Više informacija o digitalnoj potvrdi EU-a o bolesti COVID dostupno je na internetu.

Print Friendly, PDF & Email