Objavljeno 6. prosinca 2021.Erasmus za mlade poduzetnike

Danas se programom Erasmus za mlade poduzetnike (EYE) obilježava važna prekretnica. 10 000 poduzetnika steklo je iskustvo od kvalificiranog poduzetnika u drugoj zemlji. Od njegova osnutka 2009. program je pomogao novim poduzetnicima da razviju poduzetničke vještine i steknu poduzetničko iskustvo osposobljavanjem na radnom mjestu u poduzeću u inozemstvu. Osim toga, poduzetnici mogu imati koristi od novih ideja, vizija i energije koje stvaraju mlađi kolege.

Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton izjavio je: Sjajno je da toliko poduzetnika ima koristi od suradnje s iskusnijim kolegama u okviru programa Erasmus za mlade poduzetnike! Danas obilježavamo uspjeh tog programa i dokaz da Europa ima mnoštvo talentiranih poduzetnika spremnih za izgradnju sljedećeg gospodarskog uspjeha Europe.

Erasmus za mlade poduzetnike olakšava poduzetničke razmjene u trajanju do šest mjeseci u 39 zemalja sudionica iz Europske unije i njezina susjedstva. Program koji stalno raste od začetka financira Komisija. Taj je program dio strategije EU-a za MSP-ove i pomaže u pristupu međunarodnim tržištima. Zahvaljujući dodatnoj financijskoj potpori Europskog parlamenta od 2018. nova odredišta izvan Europe uključena su u inicijativu EYE GLOBAL, koja sada omogućuje i razmjenu s poduzetnicima u SAD-u, Kanadi, Izraelu, Singapuru i Južnoj Koreji. Kako biste saznali više o programu, kliknite ovdje.

Print Friendly, PDF & Email